Median makupaloja (4. luento)

Joulukuun 13. päivänä luennoitsijana oli näyttelijä Ville Rossi. Rossi tunnetaan etenkin roolihahmostaan Ronista Ylen TV-sarjassa Uusi päivä. Rossi oli luennoitsijoista nuorin, ja olikin kiva kuulla lähes oman ikäisen mietteitä ja kuulumisia viestintälinjan jälkeisestä elämästä.

Luennolla keskusteltiin siitä, miten Rossi oli muutama vuosi sitten päätynyt sarjaan. Hän puhui myös paljon siitä, miten pystyi yhdistämään lukiossa ja kuvauksissa käymisen. Oli kiinnostavaa kuunnella Rossin ajoista Samkessa, sillä niistä ei ole kuin pari vuotta aikaa. Hän painotti meille sitä, että kannattaa käydä monipuolisesti eri viestinnän kursseja, sillä niitä tietoja ja taitoja saattaa tarvita tulevaisuudessa yllättävissäkin tilanteissa.

Ehkä eniten yllätyin siitä, minkälaiseksi Rossi kuvaili kuvaustilanteen. Kuvauksissa joutuu odottelemaan suurimman osan ajasta, sillä jaksosta riippuen oman hahmon esiintyminen saattaa olla varsin lyhyt. Myös se, että Rossi ei varsinaisesti pänttää vuorosanoja ulkoa, ja hän saattaa muokata niitä Ronin suuhun sopivaksi, yllätti hieman. Itse olen ajatellut, että vuorosanojen opettelu ja muistaminen on rankinta näyttelijän työssä, mutta Rossi sai sen puolen kuulostamaan vaivattomalta.

Itse en välttämättä haluaisi näyttelijäksi, mutta pyrin kuitenkin Rossin tavoin tarttumaan aina uusiin tilaisuuksiin mahdollisuuden osuessa kohdalle. On mahtavaa, että viestintä avaa ovia ja antaa tilaa tehdä monipuolisia asioita.

Julkaissut mmakipaa

22-vuotias media-alan häärääjä.

Jätä kommentti